Wie wonen er bij Oma Sientje


PROTOCOL HUISDIEREN

 

Charlie is onze hond(kruising tussen een chihuahua en een chizu. In mei 2016 is hij geboren. Overdag staat zijn mand achter een hekje in de keuken van de opvang. Onder begeleiding van mij, is hij bij de kinderen. Als kinderen zelf naar Charlie toe willen in de keuken mag dit ook en dan hou ik een oogje in het zeil.Ik doe dit op deze manier uit veiligheid voor de kinderen maar ook voor Charlie. Het ene kind houd heel veel van honden en weet al goed hoe je met ze om moet gaan, andere kinderen vinden het eng. Uit ervaring weet ik dat dit een kwestie van wennen is. Na verloop van tijd, vinden ze het niet eng meer en weten ze hoe Charlie is, en hoe ze met Charlie om moeten gaan. De hond wordt nooit alleen gelaten. Indien nodig wordt de hond in de bench gedaan.

-De kinderen kunnen niet bij de hondenbak komen.

-De hond wordt regelmatig ontwormd en inentingen worden tijdig gegeven.

-De ruimte waarin de hond verblijft word goed schoongemaakt.

-De kinderen kunnen niet bij het hondenvoer of eventuele medicijnen van de hond komen.

-De kinderen kunnen niet in contact komen met ontlasting van de hond

-De speeltjes van de hond zijn niet van een grootte dat ze gevaarlijk zijn voor de kinderen en worden regelmatig schoongemaakt.

-Ik leer de kinderen de taal van de hond, zodat zij weten hoe ze met een hond om moeten gaan.

-Ik zal altijd toezicht houden als de kinderen bij de hond in de buurt zijn.Ik pas alleen op kinderen waarvan de ouders er geen probleem mee hebben dat er huisdieren op de opvanglocatie aanwezig zijn.