Kinder/opvoedcoach Anne-Marie van der Velde

Coachen is voor mij eigenlijk kinderen helpen verwerken, de ruimte en tijd geven om onverwerkte emoties, gebeurtenissen en verkeerde gedachtes door het kind zelf aan het licht te brengen.

 

Kinderen kunnen het moeilijk vinden om met de ouder(s) ergens over te praten, omdat de ouder zelf verdriet heeft, of een moeilijke tijd heeft. 

 

 

 

 

Wanneer ga je als ouder naar een kinder/opvoedcoach?

Ik help ouders en kinderen met diverse problemen.

Hierbij kunt u denken aan gedragsproblemen, emotionele problemen en opvoedingsvragen.

Kindercoaching is oplossingsgerichte hulp aan kinderen die spelenderwijs wordt aangeboden.

Ik coach kinderen van 3-14 jaar.

Ik coach ouders met kinderen van 0-14 jaar.

Ik ben er voor ouders en kinderen die hulp kunnen gebruiken bij

bijvoorbeeld:

 

~(over) gevoeligheid of hoog sensiviteit

~concentratieproblemen

~gepest worden of pester zijn

~verwerking van ziekte, scheiding of verdriet door het verlies van iemand

~vragen over opvoeding en ontwikkeling van uw kind

~gedragsproblemen

~boosheid en agressie

~vervelende gewoonten

~omgaan met emoties

~slaapproblemen

~verbeteren sociale vaardigheden

~(faal)angst of weinig zelfvertrouwen.

 

O0k als u zich zorgen maakt. U niet weet wat er precies aan de hand is, is een kinder/opvoedcoach de juiste persoon om als eerste naartoe te gaan. Na een intakegesprek kan ik u vertellen, of ik u en uw kind kan coachen of dat het beter is om bijv. eerst naar uw huisarts of naar een andere hulpverlener te gaan.

 

 


Hoe verloopt een kinder/opvoedcoach traject

Als eerste neemt u contact op via de telefoon of via het inschrijfformulier. U vertelt in een paar woorden waar het over gaat. Als u wilt, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Ik wil graag uw @mailadres hebben, dan stuur ik u een vragenformulier toe. Wilt u deze terugsturen voor het intakegesprek. 

 

Het intakegesprek vindt plaats in de kindercoach praktijk of bij de ouders thuis. Het liefst met beide ouders en zonder kinderen, tenzij het kinderen onder de drie jaar zijn en ik de ouders coach. We bespreken het vragenformulier en ik vraag aanvullende informatie. Aan het eind van de intake probeer ik te vertellen of en wat ik voor jullie kan betekenen. Is uw kind niet bij mij op zijn/haar plaats verwijs ik u door. 

 

Coachsessies kind

De coachsessies vinden plaats in de coachpraktijk. Eerst werk ik aan het vertrouwen tussen het kind en ik. Dit is heel erg belangrijk. Het ligt aan het kind hoe snel dit gaat en mag niet geforceerd worden. We gaan elke coachsessie eerst aan tafel met thee en koekjes (heeft uw kind een allergie of bepaalde eetgewoonten dan hoor ik dat graag van u) en doen een coachspel of tekenen. Ondertussen kletsen we en maken het gezellig. Ik luister en heb de volledige aandacht. Als ik merk dat het vertrouwen groeit kan ik gaan beginnen met coachen.

Ik vertel het kind dat hier alles gezegd mag worden en dat ik niets doorvertel, tenzij het echt iets is wat de ouders moeten weten. Ik vraag dan nog toestemming of ik het mag vertellen aan de ouders wellicht samen met het kind.

 

Evaluatie

Na een paar coachsessies volgt een evaluatiegesprek, tussen de coachsessies is het de bedoeling dat er veranderingen merkbaar zijn aan het kind. Tijdens de evaluatie hebben we het daarover en waar ik nog samen met het kind aan ga werken. 

 


De kosten voor een coach traject

Kindercoaching:

Intakegesprek             60,50E   voor 1,5 uur

Kindercoach sessie    60,50E   voor 1,5 uur

Evaluatie                      60,50E   voor 1,5 uur.

 

Kindercoachtraject bevat minimaal 3 coachsessies met het kind. Ik geef bij de intake aan hoeveel sessies ik verwacht. Aan het eind van elke sessie krijgt u een factuur. Gelieve deze binnen 7 dagen na ontvangst te voldoen.De bedragen zijn inclusief 21% Btw

In de schoolvakanties ben ik gesloten.

Kindercoaching wordt waarschijnlijk niet vergoed door uw zorgverzekeraar.