Een dag bij Oma Sientje

 

 Oma Sientje is een kleinschalige gastouderopvang met max. 3 kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar op één dag. Wij zijn sinds 1 augustus 2004 geopend. De opvang vindt plaats in een aparte woonruimte (huiskamer) van ons huis en we hebben een aparte ruimte voor de kinderen om te slapen. 

 

 

Vanaf 7.30 uur zijn de kinderen welkom.
Om 10.00 uur eten we magere yoghurt met muesli en fruit(1 stuk of portie per kind) water (met sinaasappel). Daarna gaan we naar buiten als het weer dit toelaat, anders maken we het binnen gezellig. 
Om 11.30 uur lunchen we met z’n allen aan de tafel, bruin brood(soms zelfgebakken) met  pindakaas, halva jam, zuivelspread, kipfilet/ham met halfvolle melk. De grotere kinderen mogen helpen de tafel te dekken. Na het eten gaan de kinderen naar bed, met de knuffel of speen.
Om 15.00 uur eten we volkoren/rijstwafels met zuivelspread en thee

Om 16.00 uur eten we tomaat, komkommer en wortel met water.

 

 

 

Als we naar buiten gaan we vaak naar Dorrepaal, de kinderboerderij Vreugd en Rust of naar de speeltuin op het Oosteinde. Is het lekker warm buiten, dan nemen 

we brood mee en gaan we picknicken!  
Het enige wat u elke dag mee hoeft te nemen, is een speentje of knuffel en schone kleding. Voor uw baby flesvoeding of borstvoeding en het flesje.

Oma Sientje werkt met een wachtlijst

 

Het belangrijkste; Liefde, er is hier heel veel liefde voor de kinderen. Ik knuffel ze, hou ze vast als ze verdriet hebben. Ik luister naar ze er is aandacht voor wat ze nodig hebben, ik vertel ze dat ik het zo fijn vind dat ze bij me zijn.

Deze opvang is zeer geschikt voor gevoelige kinderen die moeite hebben om zich veilig te voelen in een grote groep. Ik ben er namelijk altijd, dit is voor kinderen zeer prettig(ook voor de ouders)Er zijn op een dag maximaal 6 kinderen, ze leren elkaar goed kennen, wat ook de veiligheid ten goede komt. Het is hier rustig(niet altijd!), en gemoedelijk.